Luo, löydä, jaa avainsivusi. Helposti ja nopeasti!

Tietoa palvelusta

Katso tähän aiheeseen liittyvät muut avainsivut Mikä avainsivu.fi on?
Luo-oma-avainsivu

Portaalit

Internetin alkuaikoina ihmiset olivat tottuneita käyttämään ns. portaaleja ja aloitussivuja navigointiin verkossa. Esim. Kolumbuksen aloitussivu 1990-luvulla tarjosi ”valmiiksi pureskellun” sisällön eniten haetuille aihealueille kuten matkailu, säätiedot, urheilu ja chat-palstat. Googlen valtakaudella nämä aloitussivut ovat kuolleet lähes kokonaan pois kun verkossa navigointiin käytetään nykyään lähes yksinomaan hakukoneita.

Tiedon etsiminen  verkosta

Jäljellä on silti edelleen sama haaste käyttäjän kannalta – miten löytää parhaat linkit tai miten saada kattava yleiskuva joltain aihealueelta.  haettaessa tietoa/palveluita joltain uudelta aihealueelta esim. Esim. Googlen hakutulokset tarjoavat sekavan lajitelman erilaatuisia ja erityyppisiä sivustoja.

Oletetaan, että käyttäjä ei entuudestaan tiedä mitään aihealueesta ”jooga” ja hän haluaa saada nopeasti hahmotettavan ja kattavan tiedon joogan eri muodoista, kursseista, filosofiasta, opettajista, jne. Google-haun kautta hän joutuu klikkailemaan useita hakutuloksia tietämättä silti olivatko ko. tulokset kaikkein relevanteimpia ko. aihealueelta. Hän saattaa myös etsiä kaupallisia tarjoajia määrätylle tuotteelle mutta löytää hakutuloksista sen sijaan ainoastaan alan harrastesivustoja, keskustelufoorumeiden keskusteluketjuja tai esim. viranomaisten suosituksia.

Hakemistot

Tällä hetkellä hakemistopalvelut eivät tarjoa samaa, koska ne ovat keskittyneet listaamaan pääasiassa yrityksiä, jotka maksavat hakemistoon liittymisestä. Lisäksi yksityisten ihmisten pitämät linkkilistat eivät ole aina välttämättä tarpeeksi kattavia ja kiinnostavia.

Uusi tapa löytää tietoa

Avainsivu.fi-palvelun ideana on järjestää tietoa ja linkkejä helposti hyödynnettäviksi kokonaisuuksiksi ja saada mainostuloja tarkkaan kohdennetuista mainoksista. Palvelu tarjoaa nopean ja helpon tavan saada yleiskatsaus määrätyn aihealueen tarjonnasta ja navigointipoluista. Avainsivu.fi:n liikeidea on kaksijakoinen: se sisältää vanhoja jo 90-luvulta saakka tutuksi tulleita ominaisuuksia (mm. suositut linkkilistat) ja toisaalta se on uudenlainen esitystapa, joka hyödyntää sosiaalisen median mahdollisuuksia (esim. ulkopuolisten yksityishenkilöiden resurssien hyödyntäminen sisällön luonnissa).

Avainsivu.fi on palvelu, jonka kokonaisuutta rakennetaan pala kerrallaan. Tarkoituksena ei ole luoda heti alusta mahdollisimman kattavaa navigaatiorakennetta, jolla pyrittäisiin kattamaan kaikki aihealueet.

Haluatko luoda oman Avainsivun. Liity mukaan joukkoomme! Aloita oman Avainsivusi luonti tästä. Osa palvelun aliosoitteista on jo varattu mutta vielä on paljon kiinnostavia ja arvokkaita aihealueita vapaana. Voit katsoa jo varattujen aliosoitteiden listaa täältä.